Tuesday, November 25, 2014

Henna Event

Assalammualaikum

Aku dah lama plan nak buat majlis berinai dengan kawan2 sehari sebelum majlis aku. Nak spend masa bersuka ria dengan kawan2 baik, At list boleh release stress sikit before majlis esok. Takde buat makan2 or majlis besar pun, hanya borak2 session dan ambil2 gambar since aku hire PQP as photographer untuk buat liveupdate instagram. Tema pakaian? Bollywood girls! :D

Aku hire Norish Henna as henna designer. Aku jumpa Norish Henna through instagram kakak kepada Fatin Juliana (one of my bridemaids). Colour inai cantik! Aku jumpa kak Norish di rumah dia secksyen 17 Shah Alam bulan January lagi. Tengok testimonial daripada pengantin2 yang pernah buat inai dengan kak Norish, semua cakap kemas dan inai tu kak Norish buat daripada pokok inai sendiri. Buat aku lagi confident nak hire kak Norish. Ouh yer, Misha Omar pun buat inai dengan Kak Norish! :D

Set date, 30 Ogos 2014 jam 12pm di Suite Concorde Shah Alam.

Henna session termasuk dalam Perkara 4 #shikinhazleejourney file. Hehehe

Sebelum tu, Kak Norish akan bagi kite tengok album2 henna dia yang pernah buat dengan pengantin2. Setiap gambar ada harga lagi, senang ikut budget kite. Aku buat tangan jer, dan aku request corak yang sangat2 simple dan taknak corak penuh kat tangan sangat. 


Sementara tangan kiri kosong, better reply semua msg kawan2 dulu. 

Dah siap separuh!
Kawan2 pun berinai sekali! :)

Cantik! 

Kami berenam jer. Raudah,Taca dan Meera tak dapat datang since diorang ada hal lain. ;(
Dah siap! Simple dan kemas kak Norish buat inai ni.Baju putih aku tak kena kotoran inai langsung!
(Abaikan muka tak cukup tido tu. Hee)
Ouh yer, baju bollywood aku ni beli kat masjid india dengan harga RM150 jer! Berbaloi la juga! :)

Bollywood girls in the house! 
Lepas shoot ni, semua joget bollywood. Rindu yer time ni! 


Done!

Norish Henna
Contact Number: 017 327 6448
Instagram: Norishhenna

1 comment:

nadia yushalini said...

Blogwalking smpai terjumpa blog sis
Cantikla sis ni
Suka tengok :)