Tuesday, July 27, 2010

men2 color~


smlm gi jumpa dr fazley~
dah 1 month pakai braces.. mula2 mmg xnak pakai warna2. just nak warna tulen besi je.. but.. bile di pengaruhi oleh kwn ku aka sakinah shakur~ thus... ak pun pakai warna2 dah skrg.. besi gigi atas warna biru~ besi gigi bwh warna purple~
suka?? suka jga!! thanks sekai kerana ko mempengaruhi diri ini~next month nak tukar cm pic bwh nie~

ok tak warna nie?? ke nak warna hitam?? ^_^v

ni color2. cm kanak2 riang~ ak riang k??

selang seli warna ni~ but nice laa..

p/s: teringat kata2 dr fazley.. "braces ni dh jadi trend dah~ mcm2 warna ada,"

21 comments:

lee said...

huaaaaaa..cntik2..pasnie wat la yg wane2 lain..tp plg lawa pink ngn biru tu!!! tp sayang dr 'hazlee'..eh dr fazley..silap..hehe..die ckp xde pink..huhu..tp ijau biru tu pn ok gak..tp xmo warne warni..huaaaaa..jgn tau bi..hehe..^_^v

NuRuL~ said...

yer2~ jgn wisau laaa!! hitam?? huaaa~

sakinahshakur said...

HAHAHA>
COOOOLIUSSSSSSSS syikin!!!

:D x tipu kottttt..
cool gigi ko sekaranggg..
selang seli pink bitu tu nice jugak!!
:)
heehehehe...
penting niiii. sebab ktorg yg tgk gigi kooo hari hari..
so, kena la sedap mata memandanggg coooool.. ;ppppp

NuRuL~ said...

ceh! gitu lak! ok2 ak ikut ckp ko nie tau!! thanks cos bg advise kat ak~ ^_^ mari main ngan warna2~

SENYUMAN ORTODONTIK said...

Ya macam-macam colour ada, jgn lupa sarankan kawan2 jika puas hati

NuRuL~ said...

hehehe. ok doctor! terkejut gak doktor comment my blog. thanks anyway doktor. ^_^

hyden_95 said...

k.cikin...masa mula2 kt nak pasang braces boleh ke kte mintak nk colour apa?? or kena tgu sebulan dua baru boleh mntak??

Nurul Ashikin said...

ouh. tak kisah. time awl2 pakai, dah boleh terus pakai kaler2. ape2pun, tnya doktor. if doktor tuh tak kisah, pakai je la kaler2. erm, ada jga org wat kat klinik lain, then doktor tu takde getah yang kaler2. so, kena pakai kaler besi je la. huhuhu~

hyden_95 said...

k.cikin..klinik gigi kat klebang tu bukak hri ape? sbtu,ahad buka x? pkul brape ea? malam buka x?tq=)

Nurul Ashikin said...

hyden: yup2 stiap hari bukak. tapi doktor ada lepas mgrib mcm tu.

hyden_95 said...

k.cikin..nk tny sket..hehe..braces wrna wrni yg mcm k.cikin pakai ni nama apa ea? nti sy nk pegi jmpa dr gigi nk ckp nk braces apa?tolong.haha

Nurul Ashikin said...

hyden: ckp kat die. nak buat braces. sruh die cek dlu gigi. n pastu. kata kat doktor. sy nak pkai getah yang kaler2 boleh? n cakap kat die. nak kaler mcm kak nurul. die kenal kot sape nurul. bgtau tau nama akak. hehehehe~ ukes?

Nurul Ashikin said...

hyden: nama awk ape yer? nnti akak try msg doktor tu. n kata awk nak dtg. mlm nie kan dtg? nak name~ ^^v

hyden_95 said...

k.cikin..deposit k.cikin tu brape? deposit tu trmasuk braces,xray, acuan, cabut gigi, n retainer n lain2 ke? or dposit tu hnya utk hrga braces? n yg lain2 tu dia charge lain? leh citer sket x?huhu..tq

Nurul Ashikin said...

sori lmbt. tgh study week. next week dah final. akak xleh nk ckp exactly dat ive pay. but, if nak tau, gi jumpa doktor tu. or gi kat blog doktor nie.

http://doktorgigiperakdarulridzuan.blogspot.com/

hyden_95 said...

ok..btw, tq..semoga k.cikin brjaya dlm exm yg bkal ditempuh..doakn utk kjayaan pmr sy jgk ye..hehe..k..bye2. k.cikin approve la sy kat fcebook..fatin ieqa razali.

Nurul Ashikin said...

ouh! ok2. kk aprove kt fbok! thanks fatin yg comel! gluck tau 4 ur pmr!

Gadish Lollipop said...

farah pon pkai braces jugk .
skrang pkai colour blue n pink .
mcm picture yg ad dlm entry sys tu .
:)
nxt appoinment nxt month .
ad idea tak nk pakai warne ape ?

hyden_95 said...

akak cikin syunk!sy dpt 8A PMR...hehe..hepi2...^_^

Nurul Ashikin said...

hayden!!! tahniah!!! wah.. kena belanja mkn nie!! hayden duk mana?

Nurul Ashikin said...

akak skrg kat kl.. meh la dtg sni!!