Thursday, July 8, 2010

gigi ohhhhh gigi~


Braces? Pendakap gigi? Besi di gigi? Mcm2 nama leh bg. Herm, skrg besi sudah di gigi. Beli senyum jer, besi lg terserlah drp gigi ak. Ceh. Nape ak pkai? Cos ada stu gigi ak yg suka duk blkg gigi len. Mean, stu gigi berlapis lak. So, kna la bg smua gigi teratur. 4 d first time, ak tak terfikir lgsung nak pakai. But, bile tgk ada stu budak tu, gigi lawa gile cos pkai braces b4 dis. Tibe2 ada perasaan ingin mencuba. Pastu, tnya pendapat ibu.. n pastu tnya si die yg tersyg… .. die ckp xyah la pakai. Senyuman skrg nie dah cute sgt… huk3. Malu i! yerla… gigi cute cm budak pnpuan dlm cite one liter of tears. Cewah2.

Tyme cuti sem, ak sja laa survey smua klinik gigi kat msia through google. Huk3. Ak tnya pendapat kwn2 yg tgh pakai skrg nie. Al maklumla, duit nak kuar mmg byk, so kena cri klinik gg yg btul2 pakar. Last2, buat kat doctor fadzley. Nama pun nak dkat2 ngan hazlee~ ;p Itu pun ak survey kat tenet. Esk hari yer, ak gi klinik doctor ni. Ish3. Gigi doctor yg lawa gile. Putih jer. 24jam berus gigi agaknya. Hik3. So, ak xde la nak ragu. Mula2, ak wat la consultation. Ak tnya la, bile leh pakai braces? Die pun jwb… "skrg pun leh.". huaa… tgn ak dh sjuk. ak nak cabut lari dh. Thus, ak ckp la yg ak tkut n nak prepare dr segi mental n fizikal. Lg2, nak mkn puas2 dlu. Hehehehe… doctor tu leh gelak2 lak. muka ak dah siyes kot tyme tu. Herm.. mlm tu, ak fkir pjgggggggggggg n ak kena tekad gak nak pkai braces! Pakai pun dlm sthun lebih. Plg lama 2 thn. Lg 2thn nak grad. Nnti leh la senyum puas2 time grad. Tunjuk gigi cntek, bukan tnjuk sjil grad. Ahahahahahaha…


herm…Mlm sblum nak pakai, ak takleh tido! Mimpi besi! Ceh! Gile kan ak. takut sgt tu.

ni bukan gigi ak~

Herm.. dah pakai dah skrg. Sakit? Sakit tau x!!!! smpai demam2 ak~ siyes ak rsa nak cbut je besi. Tp ak tahan cos dah kuar duit byk. Huk2. 2 gigiku di korbankan. Cian gigi ak. Cian gusi ak. Sabar yer.. 2 thn jer.. 1weeks pertama, nak mkn??? tak yah ckp la~ ak hirup sup n bubur jer. Doctor lak byk kali msg ak sruh kawal mkn. Jgn mkn benda keras. Tak hingin ak mkn mknan yg keras cm kayu. Hahahaha! tyme ari kedua ak pakai braces, tyme tu ibu ak punya la rajin beli kfc. Tuk die sorang lak tu. Ak pe lg, mana aci tgk ibu ak mkn sowang. Nak gak join, ak amik scubit ayam…....n ak leh isap je… ibu ak gelak sakan tgk ak mkn. Cian anak ibu tau~


Di sni.. ak mgharapkan.. kwn2 ak tak ejek gigi ak… ejek besi takpe. Lolololo.. ;P

4 comments:

lee said...

hohoho..xpe2..sbr syg sbr..lg 2 thn je lg! AJA2! :)

NuRuL~ said...

di sini.. sy mgharapkan.. kwn2 sy tak mkn benda yg sedap2 di dpn sy~ hehehehe~

sue-mai.al-musadda said...

nnt jgn tak pakai retainer. kalau tak rugi ke pakai braces, cm aku ni. huhuhu

NuRuL~ said...

hohohoho~ tul2, doc pun dh ckp nnti kena pakai retainer. thanks sumai!